MUSTASAAREN PYHIINVAELLUS: AJOPUUN POLKU

17.05.2022, 16:13 /  päivitetty 17.05.2022, 16:14
Pieni pyhiinvaellus tarjoaa lepoa ja rauhaa sekä itsen ja Jumalan kohtaamista. Ajopuun polulla Mustasaaressa pääsee hetkeksi irti arjesta. Vartin lauttamatka virittää mielen uutteen asentoon, ja polulla pääsee kävelemään luonnossa keskellä Helsinkiä.
Keväisiä oksia ja lehtiä Mustasaaressa

Mustasaaren pyhiinvaellus Ajopuun polku kulkee Mustasaaren ja viereisen Hevossaaren rantoja. Reitti on 1,5 kilometrin mittainen ja osin esteetön. Polulla on 12 pysähdyspaikkaa, jotka on merkitty maastoon numerokyltein ja raamatunlausein. Pysähdyspaikoille on reittiohjeissa hiljentymiseen ja hengellisyyteen ohjaavia tekstejä ja harjoitteita.

Reitin voi kulkea joko mobiilisti tai opasvihkosen avulla. Älypuhelimeen ladattavassa Nomadi-sovelluksessa Ajopuun polku on äänitteinä. Kuulokkeet antavat vaellusrauhaa itselle ja toisille. Lainattavia opasvihkosia löytyy postilaatikoista Mustasaaren venelaiturin sekä päärakennuksen läheltä. Lapsille on oma opasvihkonen nimellä Päkä-lampaan polku suomeksi ja ruotsiksi. Myös aikuisten reitistä ruotsinkielinen versio on työn alla. Oppaita voi halutessaan tulostaa etukäteen ohesta.

Saarella pitkään vaikuttaneen papin ja taiteilijan Ilmo Launiksen jalanjäljissä reitin varrella on kristillistä ympäristötaidetta, ja sen tekoon voi myös itse osallistua. Ristien saareksi nimettyyn Hevossaareen voi tuoda tai siellä tehdä ristin luonnonmateriaaleista, esim. oksista, kävyistä, kaisloista, kivistä tai vaikka ajopuista.

Mustasaaren toimintakeskus
Seurasaaren selkä
09 2340 2590
mustasaari@evl.fi

Sanna Parkkinen
Vs. toiminnanjohtaja 1.10.23-30.4.2024, mustasaari@evl.fi
09 2340 2548